Et mesterværk. Mildest talt.

15. juni 2021

Ane Riels fjerde roman, URVÆRK, udkom den 3. juni 2021 og blev på udgivelsesdagen mødt med topkarakter og bl.a. disse fine ord hos bogportalen BOGRUMMET:

Med “Urværk” har Ane Riel begået endnu et mesterværk. Mildest talt. Ane Riel kan noget med sproget. Hun er som en magiker, der kan få ting til at ske ud af intet. Bogen er på blot 230 sider, men det skal man ikke lade sig narre af. Historien er meget større end det. [ ] Fortællingen er stram og velkomponeret. Den er poetisk, grænsesøgende og – som forventet når det er Ane Riel der sidder over tasterne – morsom og bare en lille smule bizar.
5/5 stjerner  – 
Læs hele anmeldelsen hos Bogrummet.

LITTERATURSIDEN, som er bibliotekernes litteraturportal, anmelder med følgende:

Ane Riels roman er en medrivende og rørende fortælling om tiden, der går og går i stå, om alderdom, demens og ensomhed. [ ] ‘Urværk’ er en lavmælt og eksistentiel fortælling, der bevæger sig frem i langsomt tempo som gamle Alma. [ ] Det er et genialt fortællermæssigt træk, at Ane Riel lader sin hovedperson være tiltagende dement. Det er som et puslespil, der skal lægges, og læseren lægger det sammen med Alma, efterhånden som små brudstykker dukker op i hukommelsen hist og pist. Samtidig er Ane Riel yderst ferm til hele tiden at kaste små brødkrummer ud, så nysgerrigheden holdes ved lige, og nedtællingen til noget dramatisk fornemmes. Det er det store drama i det lille liv, men hold op hvor er det medrivende og rørende.
Læs hele anmeldelsen hos Litteratursiden

BOGNØRDEN supplerede med endnu en femstjernet anmeldelse:

”Urværk” er endnu en gennemarbejdet perle. Sproget er legende let, flydende og yderst inkluderende – læseren bliver ganske enkelt suget ind i den elskelige Almas tavse verden. [ ] Riel har igen skabt et skævt univers, som rummer hele paletten af det menneskelige indre. Med snilde, humor og sublim fortælleevne, spidder hun alvoren, mørket og det todimensionelle i os alle. [ ]
Er du kender af Ane Riels forfatterskab, så ved du, hvad du har at glæde dig til, hun leverer igen. Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med Danmarks mest krøllede forfatterhjerne, så er det på høje tid, at du kommer med ombord.
5/6 stjerner  –  Læs hele anmeldelsen hos Bognørden.

Og her ordene fra endnu en blogger:

En smuk bog med et vildt overraskende plot om det at blive gammel og at skulle forberede sig på at dø. [ ] Jeg giver ikke stjerner i mine anmeldelser, men jeg har alligevel lyst til at drysse stjernestøv ned over denne sensitive smukke fortælling.
Læs hele anmeldelsen hos Anettes Litteratursalon.

Læs mere om URVÆRK HER.

_________________________________________________________________________________

Ane Riel’s fourth novel CLOCKWORK has just been relased. More about the novel (in English) HERE.

Pin It on Pinterest

Share This