Harpiks

ROMAN

Pigen Liv vokser op på en lille ø sammen med en mor, som er for stor til at kunne forlade soveværelset, og en far, der fylder hjemmet op med skrammel og melder sin levende datter død.

At han også kvæler sin egen mor, synes ret naturligt for Liv, som i begyndelsen ikke sætter spørgsmålstegn ved den forkrøblede verden, hun præsenteres for. Hun tvivler da heller ikke på, at hun selv er elsket af den far, som holder hende skjult i en gammel container.

HARPIKS er en smuk fortælling om kærlighed, loyalitet og omsorg. Men det er også en gysende beretning om angst for at miste, om fastholdelse, splittelse og paranoia – og om utilsigtet ondskab.

*

Romanen udkom i 2015 på forlaget Tiderne Skifter. I august 2019 blev den genudgivet sammen med sin forgænger på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Omslag: Mikkel Henssel

Køb bogen her:

PAPERBACKLYDBOGE-BOG

Harpiks af Ane Riel

“It reminded me of Stephen King at his best: creepy as hell, but with compassion for every character, however misguided.”

The Telegraph

“Et suverænt vellykket værk. Riel har gjort det igen – skrevet en roman, hvor man fra første side er tryllebundet og indfanget.”

Litteratursiden

“Mesterligt .. Et dystert, djævelsk og dejligt drama. Spækket med humor og livskraft. En lille stor roman.”

Berlingske

“Jeg elsker Ane Riels bog ‘Harpiks’. Det er en fortelling man husker lenge. Befriende original, særdeles velskrevet og usedvanlig gripende.”

Forfatter Karin Fossum

Romanen der høster priser på stribe

Den store succes i Danmark har bredt sig til udlandet

HARPIKS fik en usædvanlig fin modtagelse, da den udkom i Danmark. Siden er den blevet solgt til foreløbig 30 lande herunder England, Tyskland, Italien, Frankrig, Spanien, Japan og Kina. Også i udlandet får den opmærksomhed bl.a. i England og Holland, hvor den har fået fremragende anmeldelser. Se nedenfor.

Den britiske avis The Guardian havde Harpiks (Resin) på listen over Årets Bedste Bøger i 2018. Det samme havde aviserne The Telegraph og The Daily Express. Sidstnævnte kaldte bogen ‘a close runner-up’ til årets bedste spændingsroman. I december 2019 indtog Harpiks (Hars) ligeledes en femteplads på listen over årets bedste udenlandske romaner ifølge Hollands største avis, NRC.

Bogen har vundet den helt store nordiske pris GLASNØGLEN, som gives for Nordens bedste spændingsroman. Derudover har den vundet fire andre priser og været nomineret til endnu fire. Senest har den vundet en pris for bedste oversatte thriller i Holland, foruden at den er blevet longlisted til The International Dublin Literary Award 2020.
Helt usædvanligt er det, at Harpiks – som på ingen måde blev skrevet eller præsenteret som en krimi, men som ’skønlitterær roman’ – har vundet de fire største krimipriser i Skandinavien (foruden at være nomineret til 4 romanpriser).

Læs mere under punktet PRISER / AWARDS.

Og så er der filmen. Filmselskabet Zentropa har sammen med Adomeit Film produceret en spillefilm, som er inspireret af romanens univers. Filmen havde biografpremiere i Danmark den 12. december 2019 og kan nu ses på diverse digitale platforme. Den er baseret på et filmmanuskript af Bo Hr. Hansen, og instruktør er newzealandske Daniel Borgman. På rollelisten er bl.a. Peter Plaugborg, Sofie Gråbøl, Ghita Nørby og det unge talent Vivelill Søgaard Holm. Filmen havde verdenspremiere på Toronto International Film Festival i september 2019 og vandt i to kategorier ved uddelingen af Robert-prisen 2020.

Harpiks blev genudgivet som paperback på Lindhardt og Ringhof i august 2019.

Harpiks, Norge

Harpiks, Japan

Pihka, Finland

Vaik, Estland

Kåda, Sverige

Anmeldelser

Udvalgte anmeldelser fra danske aviser

Berlingske

“Mesterligt … Et dystert, djævelsk og dejligt drama. Spækket med humor og livskraft. En lille stor roman.”

Anmeldt af Merete Reinholdt

Læs artiklen på Berlingske.

Weekendavisen

“Fremragende. En bemærkelsesværdig roman. Besættende og skøn i al sin gru. En af de danske romaner, jeg har læst med størst fornøjelse længe.”

Anmeldt af Aydin Soei

Ekstrabladet

“Fortalt med fabelagtig fornemmelse for barnets sind og forestillingsverden. En af de bedste bøger fra danske krimihænder længe..”

Anmeldt af Marie Louise Toksvig

Politiken

“Lever i den grad op til debuten. Ane Riel er smukt solidarisk med sine personer, selv når de udvikler sig mere og mere sindssygt, uhyggeligt og farligt.”

Anmeldt af Bo Tao Michaëlis på udgivelsesdagen

Udvalgte anmeldelser fra udenlandske aviser

The Daily Telegraph (UK)

“It reminded me of Stephen King at his best: creepy as hell, but with compassion for every character, however misguided.”

Anmeldt af Jake Kerridge

The Daily Express (UK)

“One of the most remarkable books I’ve read for a very long time … This book of the year contender.”

Anmeldt af Jon Coates

Læs artiklen på The Telegraph.

The Guardian (UK)

Harpiks (Resin) optræder blandt den seneste tids bedste spændingsromaner.

“Resin has the gruesomely compelling quality of a Brothers Grimm fairytale … It’s an extraordinarily atmospheric and often harrowing study of obsession and possessive love.”

 Anmeldt af Laura Wilson

Læs artiklen The Guardian.

The Observer (UK)

Harpiks (Resin) optræder som en af månedens tre bemærkelsesværdige thrillers.

“Deliciously macabre … It vies with the darkest imaginings of the Brothers Grimm.”

 Anmeldt af Alison Flood

Læs artiklen på The Observer.

Verdens Gang (Norge)

“Uhyggelig god thriller … Danske Ane Riel gir leseren gåsehud i en grotesk krimroman som er like vakker som den er mørk, som det er vaskelig å glemme.”

Anmeldt af Elin Brend Bjørhei

Læs artiklen på Verdens Gang.

The Skinny (UK)

”Resin expertly navigates a wealth of themes – obsession, grief, love, innocence and childhood – and binds them together in a cleverly crafted, gripping tale. Addictive, brutal and honest, Resin is an emotional rollercoaster.”

Anmeldt af Mika Cook

Læs artiklen på The Skinny.

The Daily Mail (UK)

Harpiks (Resin) fremhæves sammen med to andre succesfulde spændingsromaner.

“Haunting and chilling … This is a moving tale of love that morphs into madness”

Anmeldt af Geoffrey Wansell

Læs artiklen på The Daily Mail.

Hør Harpiks som lydbog

Lydbogen er indtalt af Henrik Kofoed (Momo Lydbog).

Den tilbydes bl.a. gennem Saxo, Politiken Books, Mofibo og Storytel.

Harpiks som lydbog

The Multi-award-winning international bestseller

Resin

Original Danish title: Harpiks

Suspenseful and heart-breaking, Resin is the story of what can happen when you love someone too much – when your desire to keep them safe becomes the thing that could irrevocably harm them.

Published in the UK by Doubleday

Resin by Ane Riel

“It reminded me of Stephen King at his best: creepy as hell, but with compassion for every character, however misguided.”

The Daily Telegraph (UK)

Buy the Book
Paperback ⋅ Kindle Edition

Pin It on Pinterest