Slagteren i Liseleje

DEBUTROMAN

Det var næppe næstekærlighed, som drev den elskelige Judith til at forkæle Liselejes forsumpede skæbner med cognac og natlige middage.

Til gengæld var det muligvis en slags kærlighed, der drev Jørgen til at søge sin mors anerkendelse. Koste hvad det ville. Men hvor langt falder æblet fra stammen?

SLAGTEREN I LISELEJE er en grum, overrumplende og vittig fortælling. En rejse gennem kontrastfyldte sind i en verden af sandhed og bedrag, sødme og syre, perversion og vanvid, skønhed og gru.

Og så er det på sin vis en fortælling om svin og æbler. På godt og ondt.

*

Romanen udkom i 2013 på forlaget Tiderne Skifter. I august 2019 blev den genudgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Omslag: Mikkel Henssel

Køb bogen her: PAPERBACK ⋅ LYDBOG ⋅ E-BOG

Slagteren i Liseleje af Ane Riel

“Riel skriver brandgodt, glasklart – og dødsjovt.”

Weekendavisen

“Jeg er ganske enkelt fuldkommen vild med Ane Riels romandebut.”

Litteratursiden

“Ane Riel skriver fabelagtigt. Det er vanvittigt, grotesk og morsomt på en virkelig underspillet måde, der fungerer hele vejen.” 

Bforbog.dk

“En halv Scherfig – og Hitchcock for fuld skrue”

Jyllands-posten

Idyl noir i badebyen

Fra børnebøger til grum roman

SLAGTEREN I LISELEJE fra 2013 er Ane Riels debut som romanforfatter. Hun havde forinden lagt navn til en række bøger for børn, men aldrig forestillet sig, at hun en dag ville begynde at skrive for voksne.

Lysten hertil blev først vakt, da hun i 40-årsalderen eksperimenterede lidt udi novellegenren i forbindelse med en konkurrence. Da filmmanden Peter Aalbæk efterfølgende opfordrede hende til at skrive en roman, fik hun blod på tanden.

Inspirationen til romanen fandt hun dels i sit nærmiljø i den nordsjællandske badeby Liseleje, dels fra tidligere oplevelser og bekendtskaber i henholdsvis Aarhus og på Frederiksberg.

Trods disse tråde til virkeligheden kan bogens dramatik nu ikke siges at være selvoplevet. Det endte som en temmelig grum historie pakket ind i et idyllisk univers. En slags ‘idyl noir’.

Det fine lille forlag Tiderne Skifter troede på manuskriptet og forfatterskabet, og romanen udkom på Anes 42-års fødselsdag til en vis bevågenhed – ikke mindst i Liseleje!

Eftersom SLAGTEREN I LISELEJE ikke var tænkt som en krimi, kom det noget bag på både forlag og forfatter, at den få måneder efter udgivelsen blev kåret som årets bedste debut af Det Danske Kriminalakademi og dermed fik fornyet opmærksomhed.

Blandt andet optrådte Ane med den som gæst i tv-programmet Tid til bøger på DR K, ligesom hun deltog i Budapest First Novel Festival som repræsentant for Danmark.

SLAGTEREN I LISELEJE er også udkommet på tysk og på norsk.

Anmeldelser

Weekendavisen

“Riel skriver brandgodt, glasklart – og dødsjovt”

Anmeldt af Kristian Ditlev Jensen

Dagbladet (Norge)

“Dræbende god krimi.”

Anmeldt af Fredrik Wandrup

Ekstrabladet

“En fornøjelse – Råt, bizart, ulykkeligt og stærkt underholdende.”

Anmeldt af Marie Louise Toksvig

Politiken

Sort humor og skæv krimi … Grum satire samt en klat splat eller to.

Anmeldt af Bo Tao Michaëlis

Information

“Ane Riel skriver underfundigt med en skarp karakteriseringsevne … Man er godt underholdt af denne spøjse og intelligente roman.”

Anmeldt af Karen Syberg

Fredericia Folkeblad

“Litterært boblevand. Hylende morsom og dybt rørende … En mesterlig pen.”

Anmeldt af Arne Mariager

Midtfynsposten

“En varm anbefaling, især hvis man holder af sort humor og indestængt galskab. Jeg tør godt sige, at det går helt, helt galt det her.”

Anmeldt af Leif Schou

{

Slagteren i Liseleje er blandt de bedste af de mange morsomme bøger, som er kommet de seneste år. Måske fordi den også har en gribende dybde.

– Fyns Amts Avis

{

Ane Riel er en fantastisk historiefortæller. Læs Slagteren i Liseleje og nyd dens originalitet og forfatterens sans for spøjse og geniale sprogblomster.

– Vildmedkrimi.dk

{

Jeg er vild med den måde hun sprænger alle rammer for, hvad man kan med litteratur.

– Bogrummet.dk

Hør Slagteren i Liseleje som lydbog

Lydbogen er indtalt af Henrik Koefoed.

Den tilbydes bl.a. gennem Saxo, Politiken Books, Mofibo og Storytel.

Slagteren i Liseleje som lydbog

Pin It on Pinterest